Papier

papier

Papier

.

Papier in 16 verschillende kleuren en in diverse dikten verkopen wij in alle filialen.
Wij hebben gekleurd papier in 80, 120 en 230 grs., colorcopy (pro design), doorschrijfsets, tabsets en enveloppen, etiketvellen met 1/4/8/16 en 24 etiketten op een vel.

Per pak en per vel

Wij verkopen het per pak voor inkjet- en laserprinters en voor fax- en kopieermachines op A4 formaat in 16 kleuren.

Het 80 grs. wit of gekleurd papier is goed geschikt voor alle soorten printers en het 100 grs. inkjet geeft een extra tintje aan uw inkjet kleuren afdrukken.

Verder hebben wij 230 grams omslagkarton dat ook bedrukt kan worden en plastic omslagen om een rapport e.d. te beschermen.

Zo wordt papier gemaakt.
.

Een papiermachine is ongeveer 100 meter lang. Nieuwe machines zijn breed en snel. De breedte van de papierbaan kan variëren van zes tot elf meter. De snelheid van de papierbaan in de papiermachine is circa 500 tot 1.000 meter per minuut, ofwel 60 kilometer per uur.
Sinds de 19e eeuw wordt veel papier van hout gemaakt, maar het grootste gedeelte van het papier (ongeveer 70%) wordt tegenwoordig van hergebruikt en ingezameld afvalpapier gemaakt. Hout dat in Europa wordt gebruikt voor de productie van papier en karton is zowel afkomstig van naaldhout als van loofhout. Het overgrote deel komt uit productiebossen en plantages in Scandinavië, Zuidwest-Europa en Noord-Amerika. Die bossen worden min of meer duurzaam beheerd. De papierindustrie gebruikt vooral dunningshout – kleine bomen en snoeihout als takken en kleine stammen – en zagerijresten.
Een Zweedse fabrikant van papier is bijv Modo van Gelder, sinds 2010 Antalis, die in Zweden, tot over over de grens van Finland eigen bossen hebben ter grootte van 250.000 km2, Een vierkant ter grootte van Eindhoven, Apeldoorn, Alkmaar, Breda, Eindhoven, waar zij bossen kappen en tegelijkertijd voor iedere 2 bomen die zij weghalen drie bomen planten.
Lees verder —– >>>
.

.

 

printservices kleding keramiek