Printing on demand

printing on demand

.

Wat is Printing on Demand?

.
Printing on Demand (afgekort POD) houdt in dat handleidingen, boeken, brochures enz.  pas worden gedrukt of geprint in exact de hoeveelheid die nodig is nadat de vraag er is. Wij doen het voor onze klanten sinds 1982.

Stel: U wilt 317 boeken of brochures, Wij maken dan ook 317 stuks. Traditionele drukkerijen willen u graag 1000 of een veelvoud daarvan leveren.

Printing on demand voorkomt dat er een grote oplage is gedrukt en op voorraad ligt, terwijl de inhoud langzamerhand en veroudert en sowieso opslagruimte inneemt.

Voor boeken, die u in de boekwinkel koopt, wordt inmiddels hetzelfde proces gehanteerd. Voorheen was het Centraal Boekenhuis een pakhuis vol boeken, tegenwoordig worden de meeste boeken pas geprint, nadat de bestelling door de boekenwinkels er zijn geplaatst.

De kwaliteit van printing on demand  is anno 2016 vergelijkbaar met drukwerk. D.w.z. slechts insiders ruiken letterlijk alleen het verschil. Digitaal drukwerk kan de vergelijking met traditioneel drukwerk glansrijk doorstaan.

En heeft u regelmatig documenten nodig die sterk aan verandering onderhevig zijn, ook dan is Printing on Demand de oplossing voor dat probleem.
Wij maken sinds 1990 al handleidingen voor cursussen, die op tientallen plaatsen in Nederland worden gegeven in exact de hoeveelheden, die daar nodig zijn.
Bedrijven als Content hadden vooraf niet een boek op de plank liggen.

Printing on Demand levert een aanzienlijke kostenbesparing op omdat er geen voorraad vorming is voor drukwerk en er kan worden besteld in exact de benodigde hoeveelheden.
Het is de oplossing voor bedrijven die “geen papier afval” nastreven.
Iedereen is inmiddels tegen het weggooien van papier in verband met de zorg voor ons milieu en printing on demand is een bijdrage aan dat doel.
.

De voordelen van Printing on Demand

.

  • Geen voorraad kosten meer;
  • Snelle levering rechtstreeks op de plaats waar het nodig is;
  • Actuele bestand printen;
  • Lagere kosten;
  • Geen verspilling van papier.

Daardoor is Printing on demand aantrekkelijk voor ondernemers.

Voor nadere informatie en een offerte op maat kunt u ons bellen op 070 – 319 2252 of mailen naar rijswijk@printer.nl
.

printing on demand printing on demand

.